OLIJFOLIE

Onze olijfolie komt van onze olijfboomgaarden in het Griekse schiereiland Peloponnesos.

Het Griekse klimaat kent warme zomers en milde winters die bijdragen aan de natuurlijke groei van onze olijfbomen.

Het proces in onze productie is geheel biologisch.

ALPHEUS

 

De rivier Alpheus mondt uit in de Ionische zee en is ten westen van het oude Olympia.

De rivier heeft zijn naam te danken aan de riviergod Alpheus, zoon van de zeegoden Oceanus en Tethys.

De god werd verliefd op de nimf Arethusa en volgde zo zijn weg naar haar tot in Sicilië ...

OOGSTEN

 

Onze olijven worden in de wintertijd handmatig en zorgvuldig geoogst voor de verwerking van de olijfolie. 

PERSEN

Na de oogst begint de eerste persing van de olijven tot olijfolie in de lokale omgeving op Grieks gebied.

Na de persing is de olijfolie klaar voor gebruik.

Volg ons op 

FACEBOOK & INSTAGRAM

Lekker om mee te koken, of bij de hapjes!